ASAYİŞ
Yayınlanma : 05 Ağustos 2025 21:17

Kocaeli'nde 648 Kişiyi Zehirleyen Dönerciler Mahkemede: 1,5 Yıldan 8 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kocaeli'nde 648 Kişiyi Zehirleyen Dönerciler Mahkemede: 1,5 Yıldan 8 Yıla Kadar Hapis İstemi
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Ramazan Bayramı'nda 648 kişiyi zehirleyen tavuk döner satan işletme sahibi ve döner ustası hakkında 1,5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanıklar, perşembe günü mahkemede hakim karşısına çıkacak.
Kocaeli'nde 648 Kişiyi Zehirleyen Dönerciler Mahkemede: 1,5 Yıldan 8 Yıla Kadar Hapis İstemi

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Ramazan Bayramı’nın ilk üç günü satılan tavuk döner nedeniyle 648 kişinin zehirlenmesi olayıyla ilgili iddianame kabul edildi. İşletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y.’nin perşembe günü ilk kez mahkeme karşısına çıkacakları öğrenildi.

teknik yapı

648 KİŞİ HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜ

Körfez ilçesi Güney Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki işletmede 1-2 Nisan tarihlerinde tavuk döner yiyen 648 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün yaptığı kontrollerde, tavuk döner numunesinin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne uygun olmadığı belirlenmişti. İşletme mühürlenirken, E.T. ve K.Y. tutuklanmıştı.

1,5 YILDAN 8 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 287 mağdur ve 239 müştekinin olduğu belirtildi. Sanıklar hakkında, birden fazla kişiye yönelik 'İnsanların hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde bozuk veya zararlı gıda satma' suçundan 1,5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, döner ustası K.Y.’nin, etlerde renk değişimi ve koku olmadığını, arefe gününden önce hazırlanan dönerlerin arefe günü ve bayramın birinci gününde satıldığını, 1 Nisan’da polisin numune aldıktan sonra da satışa devam ettiklerini söylediği belirtildi. İşletme sahibi E.T. ise aynı dönerden kendisinin ve elemanlarının yediğini, ancak kimsenin zehirlenmediğini savundu. E.T., 29 Mart’ta aldıkları kanatlı hayvan etlerini soslayıp buzdolabına koyduklarını ve 30-31 Mart ile 1 Nisan tarihlerinde sattıklarını ifade etti.