ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Mart 2026 02:41

Kocaeli'deki yıkıcı fabrika yangını davasında üçüncü gün: Sanık savunmaları sürüyor

Kocaeli'deki yıkıcı fabrika yangını davasında üçüncü gün: Sanık savunmaları sürüyor
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği parfüm dolum tesisi yangını davasının üçüncü gün oturumu başladı. Sanık savunmalarının alındığı davada, ilgili kişiler hakkında ağır cezalar talep ediliyor.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği parfüm dolum tesisi yangınına ilişkin davada üçüncü gün oturumu başladı. Kandıra Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen davada, sanık savunmalarına devam ediliyor.

sempati mobilya

FACİAYA GİDEN SÜREÇ VE İSTENEN CEZALAR

8 Kasım 2025 tarihinde meydana gelen ve Hanım Gülek (65), Esma Dikan (65), Şengül Yılmaz (55), Tuncay Yıldız (48), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17) ve Cansu Esatoğlu (16) isimli vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiği yangının ardından başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

DETAYLI İDDİANAME VE SANIK YÜKÜMLÜLÜKLERİ

İddianamede, kozmetik firması yetkilileri İsmail Oransal, Altay Ali Oransal, Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan yedişer kez müebbet, 'nitelikli mala zarar verme' suçundan ise üçer kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren firma yetkilileri ve fabrika binası sahipleri hakkında 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor. Suçluyu kayırma suçundan ise bazı sanıklar hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.