• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 05 Ekim 2026 12:08

Bursa'da Bozbey ve Erdem'in davasında ikinci duruşma yapıldı

Bursa'da Bozbey ve Erdem'in davasında ikinci duruşma yapıldı
Bursa'da Bozbey ve Erdem'in yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. 63 sanıklı davada, tutuklu sanıkların durumları ve deliller ele alınacak.

Bursa'da, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Turgay Erdem'in de aralarında bulunduğu 63 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün başladı.

Bursa\

Davanın ilk duruşması ve gelişmeler

Bu davanın ilk duruşması 20 Temmuz'da gerçekleştirilmişti ve o dönemde 37 tutuklu sanık bulunuyordu. İlk duruşma yaklaşık 11 gün sürmüş ve sonrasında mahkeme, tutukluluk incelemeleri sonucunda 21 sanığı tahliye ederek tutuklu sayısını 16’ya indirmişti. İlk duruşmada Bozbey ve Erdem, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetmişlerdi.

İddianamede yer alan suçlamalar ve talepler

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Bozbey hakkında toplam 402 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Suçlamalar arasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “rüşvet almak”, “imar kirliliğine neden olmak” ve “kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” gibi maddeler yer alıyor. Turgay Erdem hakkında ise 946 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, her iki sanığın liderliğinde faaliyet gösterdiği öne sürülen suç örgütlerinin yapısı ve işleyişi de detaylandırılmıştır. Duruşmada, tutuklu sanıkların hukuki durumları, deliller ve tarafların talepleri üzerinde durulacak. Duruşmayı izlemek üzere Bozbey'in eşi Seden Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da adliyeye gelmiş bulunuyor.