ÇEVRE
Yayınlanma : 22 Mart 2026 03:06

Kocaeli'de çevreci hamle: Kumla Deresi'nden 12 metreküp atık toplandı, körfez kurtuldu!

Kocaeli'de çevreci hamle: Kumla Deresi'nden 12 metreküp atık toplandı, körfez kurtuldu!
Kocaeli'de Kumla Deresi'nden 12 metreküp atık, amfibi araçlarla toplandı. Bu operasyonla atıkların İzmit Körfezi'ne ulaşması engellenerek deniz kirliliğinin önüne geçildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin temizliği ve ekosisteminin korunması adına önemli bir çalışmaya imza attı. Kumla Deresi'nde biriken tonlarca tortu ve katı atık, özel amfibi araçlar kullanılarak dere yatağından temizlendi. Bu sayede toplamda 12 metreküp atık, denize ulaşmadan bertaraf edildi.

sempati mobilya

DENİZ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Belediye ekipleri, dere yataklarından denize karışabilecek atıkların önüne geçmek amacıyla düzenli olarak temizlik operasyonları yürütüyor. Kumla Deresi'nde belirli noktalara yerleştirilen sabit bariyerlerde biriken tortu ve katı atıklar, amfibi araçlarla titizlikle toplandı. Bu önleyici tedbir, İzmit Körfezi'nin daha temiz kalmasına katkı sağlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu operasyon, dere ağızlarında oluşan birikintilerin körfezde kirliliğe neden olmasını engellemek için büyük önem taşıyor. Toplanan atıklar, çevreye zarar vermeyecek şekilde kontrollü bir şekilde bertaraf ediliyor.