Kocaeli'de çevreci hamle: Kumla Deresi'nden 12 metreküp atık toplandı, körfez kurtuldu!

Kocaeli'de Kumla Deresi'nden 12 metreküp atık, amfibi araçlarla toplandı. Bu operasyonla atıkların İzmit Körfezi'ne ulaşması engellenerek deniz kirliliğinin önüne geçildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin temizliği ve ekosisteminin korunması adına önemli bir çalışmaya imza attı. Kumla Deresi'nde biriken tonlarca tortu ve katı atık, özel amfibi araçlar kullanılarak dere yatağından temizlendi. Bu sayede toplamda 12 metreküp atık, denize ulaşmadan bertaraf edildi.

DENİZ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Belediye ekipleri, dere yataklarından denize karışabilecek atıkların önüne geçmek amacıyla düzenli olarak temizlik operasyonları yürütüyor. Kumla Deresi'nde belirli noktalara yerleştirilen sabit bariyerlerde biriken tortu ve katı atıklar, amfibi araçlarla titizlikle toplandı. Bu önleyici tedbir, İzmit Körfezi'nin daha temiz kalmasına katkı sağlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu operasyon, dere ağızlarında oluşan birikintilerin körfezde kirliliğe neden olmasını engellemek için büyük önem taşıyor. Toplanan atıklar, çevreye zarar vermeyecek şekilde kontrollü bir şekilde bertaraf ediliyor.
- 00:51Elazığ'da sağlık kuruluşlarına operasyon: Hastane sahibi gözaltında
- 00:40Atiye'den müjdeli haber: Dördüncü kez anne oluyor, cinsiyet de belli!
- 00:31San Diego'da cami önünde silahlı saldırgan alarmı: Polis bölgede önlem aldı
- 00:21Emekliler 40 gün sonra yüzde 19 zam alacak ama bu yeter mi?
- 00:11ABD'den Rus petrolüne geçici izin: Yalnızca en kırılgan ülkelere




