GÜNDEM
Yayınlanma : 28 Ağustos 2025 02:36

Kırıkkale'de büyük yatırım: 92 bin metrekarelik yeni İl Özel İdaresi Kampüsü

Kırıkkale'de büyük yatırım: 92 bin metrekarelik yeni İl Özel İdaresi Kampüsü
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 92 bin 300 metrekarelik yeni İl Özel İdaresi Kampüsü ve 5 milyar TL bütçeli Yaşam Alanı Projesi'nin köylerin 15 yıllık yatırım ihtiyacını karşılayacağını açıkladı.
Kırıkkale'de büyük yatırım: 92 bin metrekarelik yeni İl Özel İdaresi Kampüsü

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, önemli açıklamalarda bulundu. İl Özel İdaresi’nin yeni kampüsünün büyüklüğünün 92 bin 300 metrekareye çıkarıldığını duyurdu. Mevcut 29 bin metrekarelik alanın genişletilmesiyle birlikte 55 bin metrekarelik ek bir alanın da şehre kazandırılacağı belirtildi.

teknik yapı

YENİ KAMPÜS DETAYLARI

Yeni kampüs, 10 bin 200 metrekarelik hizmet binası, 4 bin 800 metrekarelik atölye ve ambar alanı, 430 metrekarelik akaryakıt istasyonu, 100 metrekarelik işçi lokali ve nizamiye binasını içerecek. Vali Makas, Yaşam Alanı Projesi'nin de 2 bin 500 konut ve 25 bin metrekarelik ticari alan içerdiğini ve 5 milyar TL kaynak sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

KÖYLERE 15 YILLIK YATIRIM

Vali Makas, elde edilecek 5 milyar TL'lik kaynağın köylerin alt ve üst yapı çalışmalarında kullanılacağını ve bu sayede kırsal kalkınmaya katkı sağlanacağını belirtti. Projenin köylerin 15 yıllık yatırım ihtiyacını karşılamasını hedeflediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Makas, projenin Kırıkkale'ye hayırlı olmasını diledi ve Kırıkkale'nin kırsal kalkınmada Türkiye'ye örnek olacağını ifade etti.