KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 28 Mart 2026 16:01

Kepez'de ev kütüphaneleri ödüllendirildi, genç okurlar parladı

Kepez'de ev kütüphaneleri ödüllendirildi, genç okurlar parladı
Kepez Belediyesi'nin 'Antalya'nın En İyi Ev Kütüphanesi' yarışmasında kazananlar belli oldu. Törende, 5 ve 12 yaşındaki iki genç okur 'Umut Vadeden Kütüphaneci' ödülüyle onurlandırıldı.
Kepez'de ev kütüphaneleri ödüllendirildi, genç okurlar parladı

Kepez Belediyesi, 'Akdeniz Kültür ve Edebiyat Başkenti Kepez' projesi kapsamında kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği 'Antalya'nın En İyi Ev Kütüphanesi' yarışmasında dereceye girenleri belirledi. Ödül töreni, Kepez Kitap Fuarı'nın açılışında gerçekleştirildi.

sempati mobilya

YARIŞMANIN DETAYLARI VE KRİTERLERİ

Antalya genelindeki kitapseverlerin evlerinde oluşturduğu kütüphaneler, jüri tarafından yerinde incelenerek değerlendirildi. Yarışmada, en az 500 basılı kitaba sahip olma şartı aranırken; koleksiyonun niteliği, tematik bütünlüğü, kullanım sıklığı ve kütüphanenin kuruluş hikayesi gibi unsurlar öne çıkarıldı. Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucunda en iyi ev kütüphaneleri belirlendi.

GENÇ OKURLAR VE ÖDÜL SAHİPLERİ

Ödül töreninde, yaşlarıyla dikkat çeken 5 yaşındaki Zeynep Keleş ve 12 yaşındaki Verda Pakize Balcı, yarışma dışı değerlendirilerek 'Umut Vadeden Kütüphaneci' ödülüne layık görüldü. Genç okurların ödüllerini eğitimci-yazar Ahmet Şerif İzgören takdim etti. Mansiyon ödülünü Nilgün Sever, üçüncülük ödülünü Savaş Yıldız aldı. İkincilik ödülü Ceyda Baykan ve Kubilay Küşüm arasında paylaştırılırken, birincilik ödülü Mustafa Şanlı'ya verildi.