Kayınvalide, damadına böbreğini bağışlayarak hayata döndürdü

Kayınvalide Fatma Solmaz, damadı Şeref Ardil'e böbreğini bağışlayarak ona hayat geri verdi. Ameliyat başarılı geçti ve her iki hasta da sağlığına kavuştu.Kayınvalide, damadına böbreğini bağışlayarak hayata döndürdü
Böbrek yetmezliği tedavisi gören 55 yaşındaki Şeref Ardil, kayınvalidesi 71 yaşındaki Fatma Solmaz tarafından böbrek bağışı aldı. Solmaz, 9 ayda 15 kilo vererek nakil için gerekli şartları sağladı.

BAŞARILI AMELİYAT
Şeref Ardil, 2005 yılında yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisine başlamıştı. 2009 yılında kadavradan yapılan böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Ardil, 2024 yılının ekim ayında bu böbreğin işlevini yitirmesi sonucu yeniden diyaliz tedavisi görmeye başladı. Aile içinde uygun bir verici bulamayınca kayınvalidesi Fatma Solmaz, böbreğini bağışlamaya karar verdi.

KİLO VERME AZMİ
Fatma Solmaz, nakil için gereken vücut kitle endeksine ulaşmak amacıyla 9 ayda 89 kilodan 74 kiloya düştü. İzmir'deki Acıbadem Kent Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonrası her iki hastanın durumu da iyi. Solmaz, organ bağışı yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, organ bağışında bulunmaktan çekinenlere cesaret vermek istediğini söyledi.
- 06:10Yeni Soma'lar yaşanmaması için acil önlemler alınmalı
- 06:00Avrupa'da Yoksulluk Zirvesi: Türkiye 25 Milyon Kişiyi Kapsayan Bir Krizle Karşı Karşıya
- 05:50İhracatçılar, destek kredilerinin ağır yükünden şikayetçi
- 05:4122 yıl sonra aynı pazar: Erdoğan'ın aldığı ürünler ateş pahası, esnaf tezgah kapıyor
- 05:31Serik'te motosiklet kazası: 3 kişi yaralandı




