• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
YAŞAM
Yayınlanma : 08 Kasım 2026 09:33

İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı

İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı
Bursa’da 1987’den beri itfaiyeci olarak çalışan Adnan Aydın, 42 ameliyat geçiren oğlu Abdurrahman’ın sağlığına kavuşması için tek böbreğini bağışladı. Nakil Acıbadem Hastanesi’nde yapıldı.
İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Mudanya İtfaiye Grup Amirliği’nde çalışan 61 yaşındaki Adnan Aydın, 1987’den bu yana itfaiye eri olarak görev yapıyor. Yangın, kaza ve hayvan kurtarma çalışmalarında görev alan Aydın, 42 ameliyat geçiren oğlu Abdurrahman’ın sağlığına kavuşması için tek böbreğini bağışladı. Nakil, Acıbadem Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 1

“Babam bana ikinci bir hayat verdi”

Uzun yıllar ağır bir hastalıkla mücadele eden Abdurrahman Aydın, nakil sonrasında iyileşme sürecinin olumlu ilerlediğini ve hastaneden yeni çıktığını söyledi. Babasının kararına şaşırmadığını belirten Abdurrahman, “Babamı hep güçlü gördüm. İş yerinde olsun, normal hayatında olsun hep güçlüydü. Böbreğini vereceğini duyduğumda hiç şaşırmadım. Çünkü babam yardımsever, merhametli bir insan” dedi. Nakilden sonra toparlandığını anlatan Abdurrahman, babasına teşekkür ederek, “Babam bana ikinci bir hayat verdi. Kendi canından bana can verdi. Ona çok teşekkür ederim. Babamı seviyorum ama çok belli edemiyorum. Hayatta bana örnek olduğu için de teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Babasının insanlara ve hayvanlara yardım etmesiyle gurur duyduğunu da belirtti.

İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 2

Hayvan kurtarma çalışmalarında da görev alıyor

Aydın, meslek hayatı boyunca enkazlardan insanları çıkarmanın yanı sıra ağaçlarda mahsur kalan kediler ve yaralı kuşlar için de çalıştı. Kedi, köpek ve kuş kurtarma operasyonlarına katılan itfaiyeci, karga ve martıların zaman zaman kendilerine saldırmasına rağmen görevlerini sürdürdüklerini anlattı. Aydın, “Her canlının yaşama hakkı vardır. Ayrım yapmaksızın bütün canlıların yaşam hakkına saygı göstermek zorundayız. Onlar yaşıyorsa biz de yaşıyoruz. Biz başkasının hayatı için kendi canımızdan vazgeçecek bir meslekte çalışıyoruz” dedi. Meslektaşlarının, böbrek bağışından sonra olaylarda daha geride durmasını istediğini aktaran Aydın, bu isteğe karşılık “Ben arka planda durmam, duramam. Ben buradan ekmek yiyorum. Çoluğuma çocuğuma ekmek götürüyorum” yanıtını verdi. Aydın, canlılara karşı merhametinde Peygamber Efendimizin çocuklara ve hayvanlara gösterdiği şefkati örnek aldığını söyledi. İtfaiyeciliğin bir sorumluluk ve vicdan meselesi olduğunu da dile getirdi.

İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 3İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 4İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 5İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 6İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 7İtfaiyeci Adnan Aydın böbreğini oğluna bağışladı 8