• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
ÇEVRE
Yayınlanma : 16 Eylül 2026 08:42

Kars'ta doğa temelli çözümlerle tarım toplantısı yapıldı

Kars'ta doğa temelli çözümlerle tarım toplantısı yapıldı
Kars'ta, tarım ve gıda sistemlerinin iklim değişikliğine karşı dayanıklı hale getirilmesi için doğa temelli çözümler üzerine bir toplantı yapıldı. Proje kapsamındaki çalışmalar ele alındı.

Kars’ta, iklim değişikliği ve çevresel baskılara karşı tarım ve gıda sistemlerinin dayanıklılığını artırmak amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Kars\

Doğa temelli çözümler gündemde

Toplantı, Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdulkadir Karakuş'un katıldığı etkinlikte, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğiyle yürütülen “Doğa Temelli Çözümlerle Tarım/Gıda Sisteminin Dayanıklılığının ve Sürdürülebilirliğinin Artırılması Projesi” (NBS) kapsamındaki çalışmalar ele alındı.

Tarımda sürdürülebilirlik vurgusu

Toplantının ana gündem maddeleri arasında doğal kaynakların etkin kullanımı ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin artırılması yer aldı. Kars’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin korunması için doğal kaynakların doğru yönetilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı dayanıklı üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Proje çerçevesinde, tarımsal faaliyetlerde doğayla uyumlu yöntemlerin benimsenmesi planlanıyor. NBS Projesi’nin uygulama sürecinde izlenecek yol haritası ve kurumlar arası iş birliği konuları da değerlendirildi. Proje ile tarım ve gıda sistemlerinin daha sürdürülebilir hale gelmesi, doğal kaynakların korunması ve üretimin geleceğe taşınması amaçlanıyor.