GÜNDEM
Yayınlanma : 01 Eylül 2025 02:10

Karabük'te orman yangını: 300 personel 12 saattir mücadele ediyor

Karabük'te orman yangını: 300 personel 12 saattir mücadele ediyor
Karabük'ün Safranbolu ve Eflani ilçeleri arasında çıkan orman yangını 12. saatinde. 300 kişilik ekip gece boyunca alevlerle mücadele ederken, Harmancık Köyü Şamlar Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangın, dron ile görüntüleniyor.
Karabük'te orman yangını: 300 personel 12 saattir mücadele ediyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Harmancık köyü ile Eflani ilçesine bağlı Saraycık köyü arasında çıkan orman yangını, 12. saatine girdi. 300 kişilik ekip, gece boyunca süren alevlerle mücadele ediyor. Yangın, gün boyunca etkili olan rüzgar nedeniyle yayılmış ve Harmancık Köyü Şamlar Mahallesi tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

teknik yapı

GECEYI AYDINLATAN ALEVLERE KARŞI SAVAŞ

Havanın kararmasıyla birlikte alevler geceyi aydınlatırken, ekipler yangının enerjisini düşürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Söndürme çalışmaları karadan devam ederken, yangın bölgesi dron ile görüntülendi. Ekiplerin gece boyunca süren mücadelesi, yangının kontrol altına alınması için büyük önem taşıyor.

DRON İLE GÖRÜNTÜLENEN YANGIN

Ormanlık alanda etkili olan yangına, 300 personelin yanı sıra hava araçları da destek veriyor. Ekipler, yangının yayılmasını önlemek ve kontrol altına almak için yoğun bir çaba gösteriyor. Bölgede devam eden yangın, dronlar aracılığıyla sürekli olarak izleniyor ve durum değerlendirmesi yapılıyor.