Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları, afet ve yangınlar konusunda bilinçlendirilmek üzere bir eğitim programına katıldı.

Afetlere hazırlık ve doğru davranışlar
Aydın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından organize edilen bu eğitimde, personellere olası afet durumlarında izlenmesi gereken doğru adımlar aktarıldı. Afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında sergilenecek tavırlar ve afetin ardından yapılması gerekenler detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yangınlara karşı önlemler ve müdahale
Eğitimin bir diğer önemli konusu ise yangın güvenliğiydi. Katılımcılara, yangınların önlenmesi için alınması gereken tedbirler ve bir yangınla karşılaşıldığında doğru müdahale yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Personelin hem afetlere hem de yangınlara karşı daha hazırlıklı olmasını hedefleyen bu çalışma, doğru hareket etmenin hayati önemini vurguladı. AFAD'ın farklı kurumlarda benzer eğitimleri sürdürmeye devam edeceği kaydedildi.







