Adıyaman’ın Kahta ilçesinde aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının korunması için Kahta Belediyesi tarafından önlemler alındı. Belediye, barınaktaki köpekler için yaşam alanlarına fıskiyeler ve gölgelikler kurdu. Hayvanların rahatlaması için her gün fıskiye ve tentelerin gölgelerinde serinlemeleri sağlanıyor ve veteriner hekim kontrolünde beslenmeleri düzenleniyor.

HAYVANLARIN SERİNLENMESİ İÇİN ÖNLEMLER
Kahta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 500 köpek kapasiteli 6 üniteden oluşuyor ve bölgeye hizmet veriyor. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara karşı su fıskiyeleri ve yeşil tenteler kurularak hayvanların korunması hedefleniyor. Köylerden ve çevre ilçelerden getirilen sokak hayvanları için oluşturulan yaşam alanında, ilk muayenelerinin ardından tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Hayvanlar, çip takılması ve kulak küpesi ile kayıt altına alınıyor.

KAHTA BELEDİYE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI
Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, hayvan barınağının son zamanlarda geliştirildiğini ve bölgeye daha iyi hizmet verdiğini belirtti. Başkan Hallaç, kavurucu sıcakların hem insanları hem de hayvanları olumsuz etkilediğini vurgulayarak, görevlilerin günün belirli saatlerinde köpekleri fıskiyelerle, kedileri ise klimalarla serinlettiklerini açıkladı.









