Kafkasya'da gerginlik artıyor: Azerbaycan ordusu İran sınırına yığıldı

Azerbaycan ordusu, İran sınırına büyük bir askeri yığınak yaparken, bölgedeki jeopolitik gerilim de artış gösteriyor.
Kafkasya'nın merkezinde, Aras Nehri'nin iki yakasında huzur yerini askeri hareketliliğe bıraktı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, İran sınırına doğru büyük bir askeri yığınak operasyonu başlattı ve bu süreç hızla devam ediyor.
ASKERİ YIĞINAK DEVAM EDİYOR
Gelen bilgilere göre, bu sevkiyat yalnızca birkaç taburla sınırlı kalmayıp, askeri hiyerarşinin en üst düzey birimleri de bölgeye intikal etmiş durumda. Yerel halkın gözlemleri ve OC Media'nın raporları, Azerbaycan'ın en modern tank taburlarının ve zırhlı personel taşıyıcılarının İran sınırına paralel stratejik tepelere yerleştirildiğini gösteriyor. Bazı bölgelerde tankların namlularının sınır hattına çevrildiği iddia ediliyor.
HAREKETLİLİK HER YERDE
Operasyonel kabiliyeti yüksek komando birliklerinin ve sınır muhafızlarının yanı sıra, düzenli ordu birliklerinin de hat boyuna dizilmesi, durumun sıradan bir önlemden çok daha büyük bir tehdidi işaret ettiğini gösteriyor. Sevkiyat konvoylarında zırhlı araçların yanı sıra, mobil sahra hastaneleri, mühimmat kamyonları ve yakıt ikmal araçlarının bulunması, ordunun bölgede kalıcı bir pozisyon almak istediğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, Azerbaycan ordusunun bu askeri hamlesinin, bölgedeki jeopolitik gerilimin bir yansıması olduğunu vurguluyor. Sınır hattında yaşanan hareketliliğin sadece karayla sınırlı kalmadığı, hava sahasında da insansız hava araçlarının devriye uçuşlarının arttığı bildiriliyor. Yerel kaynaklar, gece boyunca askeri uçakların ve helikopterlerin sınır bölgesine lojistik destek taşıdığını aktarıyor. Azerbaycan'ın bu askeri hamlesi, sınırın her iki tarafında da büyük bir endişeye yol açtı.
- 15:24CHP'li eski başkanın taciz davasında kritik duruşma: Tuana Elif Gülüşan Torun'un adı yine anıldı, mahkeme ertelendi
- 15:14Manisa'da 10 ton mesir macunu için dua töreni yapıldı
- 15:04Motosikletlilere dikkat: Yayalar için yapılan üst geçitler onlara yasak!
- 14:54Manavgat'ta aydınlatma direğine çarpan otomobil sürücüsü hastaneye kaldırıldı
- 14:44Traktör kazasının ardından gelen acı son: Sürücü kurtarılamadı





