GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Mart 2026 15:20
Düzenleme : 04 Mart 2026 15:20

kadının insan hakları eğitimi projesi muğla'da başlıyor

kadının insan hakları eğitimi projesi muğla'da başlıyor
Muğla'da kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir proje başlıyor. "Kadının İnsan Hakları Eğitimi Projesi", 5-6 Mart 2026'da Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde ücretsiz olarak düzenlenecek.

Muğla'da kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli bir adım atılıyor. Aristoteles Felsefe Derneği tarafından yürütülen “The School of Philosophy for Women – Kadınlar İçin Felsefe Okulu” kapsamında, 5-6 Mart 2026 tarihlerinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde “Kadının İnsan Hakları Eğitimi Projesi” hayata geçiriliyor.

teknik yapı

Kapsamlı Eğitim Programı

Proje kapsamında, kadınların insan hakları, eğitim hakkı, çalışma hakkı, politik katılımı ve girişimcilik gibi hayati konular, akademisyenler ve uzmanlar tarafından derinlemesine ele alınacak. Etkinliğin konuşmacıları arasında Prof. Dr. Hatice Nur Beyaz Erkizan, Prof. Dr. Müesser Özcan, Doç. Dr. Serkan Dirlik, Dr. Berna Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Berkan Hamdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Açık Turguter gibi isimler yer alıyor.

Katılımcıların Sesini Yükselten Oturumlar

Eğitim programı, sadece bilgi aktarımıyla sınırlı kalmayacak. “Kadınlar Konuşuyor” başlığı altında düzenlenecek özel oturumlar sayesinde katılımcılar, kendi deneyimlerini ve görüşlerini özgürce paylaşma imkanı bulacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilecek olan bu anlamlı etkinlik, kadın hakları konusunda farkındalığı artırmayı ve toplumsal eşitlik mücadelesine güç katmayı amaçlıyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki programa katılımın ücretsiz olduğu belirtildi.