Eskişehir Vanlılar Derneği'nden Rahmi Koç'un sözlerine sert tepki

Eskişehir Vanlılar Derneği, Rahmi Koç'un Kürt kadın kimliğine yönelik sözlerini kınadı ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Eskişehir Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu, Rahmi Koç'un Kürt kadın kimliğini hedef alan sözlerine karşı sert bir açıklama yaptı. Dernek adına konuşan Nihat Baş, "Kadınlarımıza yönelik bu utanç verici ve ayrıştırıcı söylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

UTANÇ VERİCİ SÖZLER
Nihat Baş, açıklamasında, Rahmi Koç'un 5 Haziran 2026 tarihinde İzmir Balçova'da gerçekleştirdiği bir hastane açılışında, bir Kürt kadını hasta olarak konu alan bir fıkra anlattığını ve bu durumun hem etnik kimliği hem de kadın onurunu açıkça aşağıladığını vurguladı. Bu tür bir söylemin, mizah maskesi arkasında gizlenmeye çalışılsa da, etnik köken ve cinsiyet üzerinden sistematik bir ötekileştirmenin ürünü olduğunu ifade etti.
SUÇ DUYURUSU GÜNDEMDE
Baş, kadınları ayrıştıran her türlü anlayışın karşısında olduklarını belirterek, "Rahmi Koç hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Dernek, kamuoyunu ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda ortak duruş sergilemeye davet etti ve nefret söyleminin normalleştirilemeyeceğini vurguladı.
- 14:18Rahmi Koç'un sözleri Bursa'dan tepki topladı: Suç duyurusu geliyor
- 14:08Emetli gençlerin kutsal topraklara yolculuk umudu, bilgi yarışmasıyla yeşerdi
- 13:59Bilecik'te dünya şampiyonlarına ödül töreni düzenlendi
- 13:49Taksici esnafından milletvekillerine uyarı: Tekelleşme iddiaları gerçek dışı!
- 13:39Samsat’ta Açık Kapı Şube Müdürlüğü, vatandaşlarla buluştu





