JP Morgan, Türk ekonomisine temkinli yaklaşımını artırıyor

JP Morgan, Türkiye'nin ekonomik belirsizlikleri nedeniyle şirket tahvil pozisyonunu nötr seviyeye indirdi. Enerji fiyatları ve cari açık endişeleri artıyor.
JP Morgan, Türkiye şirket tahvil pozisyonunu nötr seviyelere yaklaştırma kararı aldı. Bu adım, Türkiye'nin ekonomik durumu üzerindeki belirsizliklerin arttığı bir dönemde geldi.
RİSK AZALTMA STRATEJİSİ
Yayımlanan raporda, İran savaşı, enerji fiyatlarındaki yükseliş, yerel siyasi gelişmeler ve değerlemelerdeki ayrışmanın, CEEMEA bölgesindeki şirket tahvili görünümünü önemli ölçüde değiştirdiği ifade edildi. Banka, portföylerde risk azaltma stratejisine geçildiğini ve yüksek getirili Türk tahvilleri yerine Dubai gayrimenkul şirketleri ile Ukrayna ve Afrika şirket tahvillerine yönelindiğini belirtti.
CARİ AÇIK VE ENERJİ İTHALATI
JP Morgan, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmesinde enerji fiyatlarındaki artışın cari denge üzerindeki baskıyı artırabileceğine dikkat çekti. Mart itibarıyla Türkiye’nin 12 aylık cari açığının yaklaşık 40 milyar dolar seviyesine ulaştığı bilgisi verildi. Ayrıca, bankanın ekonomistleri net enerji ithalatının bu yıl 66,5 milyar dolar olmasını beklediklerini ifade etti. Seçim olasılıklarına dair tartışmalar ve dolarizasyon riski de dikkatle izleniyor. Bankanın, kur istikrarını korumaya yönelik duruşun Türk lirasını desteklemeye devam ettiğini değerlendirmesi ise dikkat çekici. JP Morgan, yenilenebilir enerji üretim ve elektrik dağıtım şirketlerine ait bazı tahviller ile çimento şirketlerine ait tahvillerde tavsiyesini “nötr” seviyesine indirdi.
- 02:20ENAG'dan sarsıcı mayıs enflasyonu: Alım gücü eriyor mu?
- 02:09Konya'da sağanak sonrası sel felaketi: İş yerleri su altında kaldı
- 02:00Kuraklığın pençesinden kurtulan Sivas'ın 4 Eylül Barajı, şimdi bolluk içinde yüzüyor
- 01:50Adalar Belediyesi'ne yönelik mali inceleme başlatıldı
- 01:40Azak Denizi kana bulandı: Azerbaycanlı denizciler İHA saldırısında can verdi






