ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Mart 2026 02:12

Jandarma siber timleri, sanal devriye ile suçlulara göz açtırmıyor

Jandarma siber timleri, sanal devriye ile suçlulara göz açtırmıyor
Erzurum Jandarması, sanal devriye faaliyetleriyle 32 kişiyi gözaltına alarak siber suçlarla mücadelesini sürdürüyor.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, dijital ortamda kamu düzenini sağlamak ve suçlarla etkin bir mücadele yürütmek amacıyla sanal devriye faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

sempati mobilya

SANAL DEVRIYELER ETKİN BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR

Bu kapsamda, 1-28 Şubat 2026 tarihleri arasında sosyal medya platformları ve internet siteleri üzerinde yapılan teknik takip ve araştırmalar sonucunda, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 11 kişi yakalandı. Ayrıca, Atatürk’e hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi suçları işleyen toplam 32 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

BİLİNCİ ARTIRMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Siber operasyonlar sırasında yasa dışı bahis ve kumar oynanmasına yer sağladığı belirlenen 2 şahıs ile halkı yanıltıcı bilgiyi yayma suçunu işleyen 1 kişi de gözaltına alındı. Bunun yanı sıra, siber ortamda suç ve suç unsurlarının önlenmesi amacıyla toplam 203 internet sitesi ve sosyal medya hesabı hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) bildirimde bulunuldu ve bu içeriklerin erişimine engel olundu. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, siber suçlarla mücadele konusundaki kararlılığını sürdüreceğini açıkladı.