İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçelerinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karada ve denizde düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 31 düzensiz göçmen yakalandı.

Dikili'de karada operasyon
22 Temmuz günü sabaha karşı saat 03.45 sularında, Dikili ilçesinde rutin devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi (Dikili/Koldestim), kara üzerinde bir grup düzensiz göçmeni tespit etti. Durum üzerine harekete geçen ekipler, yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalıştığı belirlenen 7 düzensiz göçmeni karada yakalamayı başardı.
Seferihisar açıklarında denizde operasyon
Aynı gün saat 04.20 civarında ise Seferihisar ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik'in insansız hava aracı (İHA) tarafından hareket halinde bir lastik bot gözlendi. Botun içinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine, bölgeye ivedilikle bir Sahil Güvenlik Botu (KB-22) yönlendirildi. Denizde durdurulan lastik bot içerisindeki 24 düzensiz göçmen de ekipler tarafından gözaltına alındı. Yakalanan toplam 31 düzensiz göçmenin kimlik ve işlemleri tamamlandıktan sonra, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilerek gerekli süreçlerin başlatılması sağlandı.






