İzmir iş dünyası, Kırgızistan'ın kapısını araladı: Yeni ticaret fırsatları!

İzmir Ticaret Odası, Kırgızistan ile iş birliği toplantısı düzenleyerek iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım fırsatlarını gündeme taşıdı. 2 milyar dolara ulaşan ticaret hacmi ve potansiyel sektörler konuşuldu.İzmir iş dünyası, Kırgızistan'ın kapısını araladı: Yeni ticaret fırsatları!
İzmir Ticaret Odası (İZTO), üyelerini Orta Asya'nın stratejik öneme sahip pazarlarından Kırgızistan ile buluşturarak önemli bir iş birliği platformu oluşturdu. Düzenlenen "Kırgız Cumhuriyeti İş Fırsatları Toplantısı" sayesinde iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım alanlarında yeni iş birliklerinin temelleri atıldı.

Kırgızistan'dan İzmir'e Davet
Toplantının açılış konuşmalarını Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Chyngyz Toktobekov ve İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç gerçekleştirdi. Toplantıda, Kırgızistan'ın Türkiye'deki Ticaret Temsilcisi Çıngız Esengul Uulu, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına Bağlı Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Meerimbek Koyçumanov ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sancar Diykanov, ülkenin yatırım potansiyeli ve iş fırsatları hakkında detaylı sunumlar yaptı.

Ticaret Hacmi 2 Milyar Dolara Ulaştı
Mahmut Erkoç, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin "Kapsamlı Stratejik Ortaklık" seviyesine yükseldiğini vurgulayarak, iş birliğinin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle enerji ve tarım sektörlerindeki potansiyel projelere ve teşvik mekanizmalarına değinen Erkoç, İzmirli firmaların Kırgızistan'ın seracılık ve tarım alanındaki gelişimine katkı sağlayabileceğini ifade etti. Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Chyngyz Toktobekov ise, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığını belirterek, Türk yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. İş insanlarını yeni iş bağlantıları kurmaya ve ortak projeler geliştirmeye davet etti.
- 15:43AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan meclisteki skandala sert tepki
- 15:33Marmarabirlik'te Ali Yıldız dönemi devam ediyor: Güven tazelendi, hedefler büyüdü
- 15:23Bursa'da rüşvet soruşturmasında 3 müteahhit tutuklandı
- 15:14Gaziantep'te dev operasyon: 3 milyon TL'lik kaçak ürünler yakalandı, 1 kişi gözaltında!
- 15:05İzmir'de Azerbaycan yatırım fırsatları konuşuldu




