İzmir Ekonomi Üniversitesi: Yüzde 98.6 doluluk oranıyla zirvede

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2025 YKS sonuçlarına göre yüzde 98.6'lık doluluk oranıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında yer aldı.İzmir Ekonomi Üniversitesi: Yüzde 98.6 doluluk oranıyla zirvede
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 24 yıllık eğitim yolculuğunda önemli bir başarıya imza attı. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, İEÜ yüzde 98.6'lık genel doluluk oranına ulaşarak Türkiye'nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında yerini aldı.

YÜZDE 100 DOLULUK ORANI
Ön lisansta yüzde 100, lisansta ise yüzde 98.06'lık doluluk oranına ulaşan İEÜ, Ege Bölgesi'ndeki vakıf üniversiteleri arasında da zirvede yer alıyor. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin genel doluluk ortalamasının yüzde 76.55 olduğunu belirterek, bu başarının genel ortalamanın 22 puan üzerinde olduğunu ve ailelerin ve gençlerin güvenini boşa çıkarmayacaklarını vurguladı. 2026 yılında Güzelbahçe'de yeni kampüslerinin ilk etabının tamamlanacağını da müjdeleyen Özgener, 2 bin 398 yeni öğrencinin İEÜ ailesine katıldığını dile getirdi.

YENİLİKÇİ VİZYON
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bu başarısı, teknolojik altyapısı, yurt dışı deneyimine sahip güçlü akademisyen kadrosu, uluslararası bağlantıları ve yenilikçi vizyonuyla açıklanıyor. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ise, bu sonuçların doğru eğitim modeli ve öğrenci merkezli bir yaklaşımın kanıtı olduğunu, en önemli noktanın güveni sürdürülebilir kılmak olduğunu ve öğrencilerin hayallerine ulaşmaları için yanlarında olduklarını belirtti. Rektör Abacıoğlu, yeni öğrencilerin yarının liderleri olacağını ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin sadece bir üniversite değil, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir yolculuk olduğunu ifade etti.
- 06:28Çinli sanayicilerin yeni taktiği, yerli üreticileri zorluyor
- 06:18Kiraz'da taşkınlara geçit yok: 100 milyon TL'lik dev altyapı hamlesi başlıyor!
- 06:09Reyting rekorları kıran dizinin çekildiği malikane satışta: Fiyatı dudak uçuklatıyor!
- 05:59Dur levhalarındaki o delikler meğer boşuna değilmiş: İşte sebebi!
- 05:49Emekli maaşları eridi, işçiler zor günler yaşıyor




