İzmir’in Konak ilçesinde bulunan bir apartmanda, çöp ev olarak adlandırılan dairenin kötü kokuları ve haşereleri nedeniyle mahalle sakinleri büyük bir rahatsızlık yaşıyor.

Çözüm bekleyen mahalle sakinleri
628 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, defalarca yetkililere başvuruda bulunduklarını ancak bir çözüm elde edemediklerini ifade ederek isyanlarını dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden Kamil Öztürk, “Bu evdeki kadın çöpleri topluyor ve biriktiriyor. Ben 17 senedir buradayım, yıllardır burada çöpler var. Çöplerden dolayı yangın da oldu. Defalarca Konak Belediyesine şikayet ettik ama sonuç alamıyoruz. Kokudan duramıyoruz, rahatsız oluyoruz. Yetkililer bunu temizlesin” dedi.

İş yerleri de etkileniyor
Mehmet Şerif Toktaş, apartmanın her katında çöp bulunduğunu belirterek, “Bütün apartman çöp dolu. İki sefer burada yangın çıktı. Ben bu çöplerden dolayı dükkanımı kapatıyorum. Dükkanımıza fareler giriyor” şeklinde konuştu. Elif Alas ise, “İnsanlar sokağa çıkamıyor, burada oturamıyor. Lütfen buraya bir el atılsın. Uzun zamandır burada çöpler var. Defalarca şikayet ettik ama bir şey değişmedi” dedi.









