İstanbul'da dev operasyon: 2 ton 350 kilogram kaçak midye ele geçirildi!

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 2 ton 350 kg kaçak midyeye el konuldu, 9 şüpheliye 339 bin 930 TL para cezası kesildi ve midyeler denize geri bırakıldı.
İstanbul'un Fatih ve Sarıyer ilçelerinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda, yasak bölgeden toplanan ve insan sağlığı açısından risk teşkil eden tam 2 ton 350 kilogram kaçak midyeye el konuldu. Operasyon sırasında midye toplama faaliyetinde bulunan 9 şüpheli şahsa ise toplam 339 bin 930 lira idari para cezası uygulandı.

10 GÜNLÜK TAKİP SONUCU YAKALANDILAR
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ve Sarıyer'de tam 10 gün boyunca sürdürdükleri yoğun kontroller sonucunda operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda sadece midyeler değil, aynı zamanda 2 adet dalış tüpü, 1 adet regülatör, yaklaşık 30 metre uzunluğunda hortum, 1 adet halat, 8 kilogram kurşun ağırlık ve 90 adet boş çuval da ele geçirildi.

MİDYELER DOĞAL YAŞAMA GERİ DÖNDÜ
Ele geçirilen tüm midyeler, canlılıklarını koruyabilmeleri ve doğal yaşama yeniden kazandırılmaları amacıyla denize döküldü. Yetkililer, yasak bölgelerden toplanan bu midyelerin insan sağlığı için ciddi risk oluşturduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini özellikle vurguladı.
- 21:59Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'dan şok istifa: CHP'den ayrıldı
- 21:49Cem Şahin: Seçimle iktidara geldik, haksızlık yapmayın
- 21:39Aliağa'da motosiklet tutkunlarına jandarmadan hayat kurtaran eğitim!
- 21:29Alanya’da ünilig yol ve dağ bisikleti Türkiye şampiyonası start aldı
- 21:19Uşak'ta büyük operasyon: Binlerce kaçak makaron ve tütün ele geçirildi!




