İsrailli eski komutandan Yunanistan'a: Türkiye ile savaşa hazır olun

İsrail askeri istihbaratında görev yapmış eski komutan Marco Moreno, Yunanistan'a Türkiye ile savaşa hazırlanma çağrısı yaptı. Moreno, Türkiye'nin askeri gücü ve savunma sanayisindeki gelişmelerini vurguladı.
Orta Doğu merkezli bir kaynaktan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere yönelik kışkırtıcı bir açıklama geldi. İsrail askeri istihbaratı Aman bünyesinde 25 yıl görev yapmış eski komutan Marco Moreno, Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından Protothema'ya verdiği röportajda, Türkiye ile savaşa hazırlık çağrısı yaptı.
Askeri hazırlıklar zamanında yapılmalı
Moreno, Türkiye ile olası bir askeri çatışma ihtimalinin Yunanistan tarafından ciddi biçimde değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, “Türkiye ile savaşa hazırlanın. Askeri hazırlıklarınızı zamanında yapın. Kış geliyor” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki askeri gücünün sürekli arttığını belirten Moreno, Ankara'nın savunma sanayisindeki gelişmelerle bölgedeki dengeleri kendi lehine çevirdiğini öne sürdü. Moreno, Yunanistan'ın bu duruma karşı savunma hazırlıklarını geciktirmemesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin bölgesel etkisi vurgulandı
Suriye ve Lübnan'da saha operasyonları ve ajan ağlarını yönettiğini belirten Moreno, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki varlığına da değindi. Moreno, “Türkiye, askeri kapasitesi, savunma sanayisindeki atılımları ve bölgesel gelişmeler üzerindeki etkisiyle Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki güvenlik dengelerinin en kritik aktörlerinden biri konumunda bulunuyor” dedi. Marco Moreno'nun geçmişte komuta ettiği 504. Birlik, İsrail istihbaratı Aman'ın insan istihbaratı toplama ve sınır ötesi operasyonlar yürüten en gizli birimlerinden biri olarak biliniyor. Moreno'nun bu birimdeki görev süresi boyunca yabancı ülkelerdeki ajan ağlarını yönettiği ve sınır dışı operasyonların planlanmasında rol aldığı belirtildi.










