Katar, İsrail'in Doha'daki saldırısıyla ilgili görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde, saldırının uluslararası ceza hukuku kapsamında suç teşkil ettiği vurgulandı ve hesap verilebilirlik mekanizmaları ele alındı.
Katar'ın Tepkisi
Katar Dışişleri Bakanı, saldırının ülkesinin egemenliğini ihlal ettiğini belirterek, uluslararası hukuk çerçevesinde haklarını savunacaklarını ifade etti. 9 Eylül'de gerçekleştirilen saldırıda, Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlenmişti.
Saldırı Sonrası Gelişmeler
Saldırıda Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu ile 4 Hamas mensubu ve bir Katar polisi olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yeni bir saldırı tehdidinde bulunarak, Katar'ı Hamas üyelerini sınır dışı etmeye veya adalete teslim etmeye çağırdı. Netanyahu'nun bu açıklamaları uluslararası tepki çekti.








