• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 26 Eylül 2026 21:03

İspanyol temizlikçi, Norveç'te gelirini katladı

İspanyol temizlikçi, Norveç'te gelirini katladı
İspanya'dan Norveç'e taşınan Laura Prieto, Tromsø'de temizlik görevlisi olarak çalışarak İspanya'daki tam gün kazancını iki buçuk saatte elde ediyor. Norveç'teki yüksek maaş ortalamaları, gençlerin yarı zamanlı çalışmasını teşvik ediyor.

İspanya'dan Norveç'e taşınan genç bir kadının, ülkesindeki çalışma koşullarına kıyasla çok daha yüksek bir gelir elde etmesi uluslararası alanda dikkat çekti. Laura Prieto adlı kadın, Norveç'in kuzeyindeki Tromsø şehrinde temizlik görevlisi ve tur rehberi olarak çalışarak, İspanya'daki tam gün çalışma karşılığında elde ettiği kazancı burada sadece iki buçuk saatte kazandığını belirtti.

Yüksek Kazanç ve Yaşam Kalitesi

Prieto, sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilerde, fiziksel olarak zorlayıcı işine rağmen aldığı ücretin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdığını vurguladı. Elde ettiği yüksek gelir sayesinde çalışma saatlerini esnek tutabildiğini ve farklı iş alanlarında da faaliyet gösterebildiğini dile getirdi. Bu durumun, İspanya'daki tam zamanlı çalışma baskısına kıyasla kendisine daha az saat çalışarak önemli bir birikim yapma olanağı sunduğunu ifade etti.

Norveç'te Maaş Ortalamaları ve Gençlerin Durumu

Resmi istatistiklere göre, Norveç'te 2026 yılının ikinci çeyreği itibarıyla ortalama aylık maaş yaklaşık 314 bin 998 TL (63.700 kron) seviyesine ulaştı. Ortalama temel maaşın ise yaklaşık 291 bin 608 TL (58.970 kron) olduğu belirtildi. Ülkede, özellikle gençler arasında yarı zamanlı çalışma sözleşmelerinin yaygın olduğu ve Laura Prieto gibi birçok İspanyol vatandaşının Avrupa Ekonomik Alanı kolaylıklarından faydalanarak Norveç'e yerleştiği bildirildi. Yüksek yaşam maliyetine ve sert kış şartlarına rağmen, elde edilen kazancın bu zorlukları aştığı gözlemleniyor.