İspanya, Orta Doğu'daki Kaostan Kaçınmak İçin 5 Milyar Euroluk Paketle Sahneye Çıktı!

İspanya, Orta Doğu'daki savaşın ekonomik etkileriyle mücadele için 5 milyar euroluk önlem paketi sunuyor. Başbakan Sanchez, çatışmaların yarattığı felaketi ve şirketlerin yaşadığı büyük kaybı vurguladı.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Orta Doğu'da İran'da başlayan ve küresel ekonomiyi derinden sarsan "yasa dışı, absürt ve acımasız savaşın" etkileriyle mücadele etmek amacıyla 5 milyar euroluk dev bir önlem paketi açıkladı.
SAVAŞ EKONOMİYİ VURDU
Sanchez, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla tetiklenen Ortadoğu'daki çatışmaların yarattığı felaketin altını çizdi. "Bu tam bir felaket. 28 Şubat'tan bu yana yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca insan yerinden edildi. Askeri operasyonlara 12 milyar avro harcandı. Turizm, deniz ticareti ve küresel hava trafiğinde ciddi daralmalar yaşanıyor. Ham madde ve hidrokarbon fiyatlarındaki artışlar küresel ekonominin belini büküyor." ifadelerini kullanan Sanchez, İspanyol şirketlerinin borsada neredeyse günde 5 milyar avro, yani savaş başladığından beri toplamda 100 milyar avro kaybettiğini belirtti.
TRAJEDİ VE SONUÇLARI
Başbakan Sanchez, bu çatışmaların daha yüksek maaşlar, uygun fiyatlı konutlar veya daha iyi kamu hizmetleri getirmediğini, asıl trajedinin de bu olduğunu vurguladı. Sanchez, "Tüm bunlar ne için? Uluslararası hukuku baltalamak, Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırmak, Irak ve Lübnan'daki çatışmaları yeniden alevlendirmek ve Gazze'yi unutulmuşluğun enkazının altına gömmek için mi?" sorularını yönelterek, İspanyol hükümetinin dünyanın en son ihtiyacı olan yeni bir savaşı engellemek için çalışacağını kaydetti. Bu savaşın ekonomik, sosyal ve çevresel hedeflerden insan önceliklerinden uzaklaştırdığını belirtti.
TEKLİF MECLİSTEN GEÇECEK Mİ?
İspanya'daki azınlık hükümetinin sunduğu 80 maddelik tedbir paketinin yarın mecliste oylanması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanıp 22 Mart'ta yürürlüğe giren destekleme paketinin, Meclis'ten onay alması halinde ülkede uygulanmaya devam etmesi öngörülüyor.
- 16:2519 Mayıs'ta Atatürk Kent Parkı'nda bayram coşkusu
- 16:15Bayburtlu gençler sıfır atık ve çevreye duyarlılıkla buluştu
- 16:06Eker I Run 19 Mayıs Sanal Gençlik Koşusu başladı
- 15:56Kanatlı sektöründe hastalık riskini azaltma çabası: Biyogüvenlik masada
- 15:47Bilecikli sporcu Ecem Uygun, Türkiye Şampiyonası'nda çifte başarı elde etti





