İslamabad'da olağanüstü güvenlik önlemleri halkı isyan noktasına getirdi

İslamabad'da güvenlik önlemleri halkı isyan noktasına getirirken, sokağa çıkma yasakları ve toplu taşıma aksaklıkları günlük yaşamı zorlaştırıyor.
Pakistan'ın başkenti İslamabad, ABD ve İran arasında gerçekleştirilecek kritik barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, şehirdeki olağanüstü güvenlik önlemleri halkı zor durumda bıraktı.

HAFTALARDIR SÜREN KISITLAMALAR
Günlerdir devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları, iş yerlerinin kapatılması ve toplu taşımanın tamamen askıya alınmasıyla başkent sakinleri, durumu Covid-19 pandemisinin en kötü dönemlerine benzetiyor. Güvenlik tedbirleri, özellikle düşük gelirli kesim ve günlük yevmiye ile çalışan binlerce kişiyi olumsuz etkiledi.

İŞÇİLER BARINMA KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA
Ofis çalışanlarına evden çalışma talimatı verilmesiyle birlikte, İslamabad ve Rawalpindi'deki işçi yurtlarının boşaltılması on binlerce kişiyi barınma sorunu ile karşı karşıya bıraktı. Toplu taşımanın durması, sağlık çalışanlarının bile görev yerlerine ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu genel kapanma hali, Orta Doğu'daki gerilimle daha da derinleşen enerji krizini tetikliyor. Yakıt sıkıntısı nedeniyle günde yedi saati bulan elektrik kesintileri, halkı büyük bir belirsizlik içerisinde bırakıyor.
- 04:25Toprak altından çıkan elmaslı yüzük, koleksiyonerleri heyecanlandırdı
- 04:15Küp denizanasının 24 gözüyle okyanusun derinliklerini nasıl keşfettiği açıklandı
- 04:02Tibet'te keşfedilen devasa kuvars yatağı, küresel çip savaşlarında Çin'e stratejik üstünlük sağlayabilir
- 03:53Rusya, Suriye'deki askeri üslerini yeniden yapılandırmayı planlıyor
- 03:43Avustralya'nın dev 'yer altı canavarı' sokakları fethetti: 137 tonluk tünel matkabı şantiyeye ulaştı




