Işıklı Gölü'nde nilüferler, yağışlar nedeniyle geç çiçek açtı

Denizli'nin Işıklı Gölü'nde geçen yıl kuraklık, bu yıl ise aşırı yağışlar nedeniyle nilüferler geç çiçek açtı. Su seviyesinin yüksekliği, çiçeklerin ebatlarını etkiledi.Işıklı Gölü'nde nilüferler, yağışlar nedeniyle geç çiçek açtı
DENİZLİ (İHA) – Türkiye'nin en büyük nilüfer tarlasını barındıran Denizli'nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü, geçen yılki kuraklığın ardından bu yıl aşırı yağışlardan etkilendi. Bu durum, nilüferlerin geç çiçek açmasına neden oldu.

GÖLDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100
Uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 100 doluluk oranına ulaşan gölde, yeşil, mavi ve beyazın buluştuğu muhteşem bir manzara oluştu. Tekne turlarının kasım ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Denizli'deki bu doğal güzellik, doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor ve ekoturizmin önemli noktalarından biri haline geldi.

NİLÜFERLERİN DURUMU ENDİŞE VERİYOR
Son altı yıldır artan talep gören nilüfer turları, geçen yıl yaşanan kuraklık ve bu yılki aşırı yağışlar nedeniyle olumsuz etkileniyor. Geçen yıl su seviyesinin 2 metreye kadar düştüğü gölde, bu yıl 6-7 metreye kadar yükseldi. Ancak yüksek su seviyesi, nilüferlerin yüzeye geç ulaşmasına neden oldu ve çiçeklerin ebatları küçük kaldı. Tekneciler, bu yıl turların daha geç kapanmasını bekliyor ve doğa severleri bu güzellikleri görmek için Işıklı Gölü’ne davet ediyor.

DOĞA SEVERLER GÖLÜ ZİYARET EDİYOR
Afyonkarahisar'dan gelen ziyaretçiler, Işıklı Gölü'nün doğa harikası görüntüsünü görmekten memnun kaldıklarını ifade ediyor. İzmir'den gelen Mehmet Anıl Çelik, nilüfer çiçeklerinin manzarasının cennet gibi olduğunu belirterek, bu doğal güzelliği daha önce sosyal medyada gördüğünü ve buraya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
- 11:58Seferihisar Belediyesi'nde rüşvet çarkı: 7 şüpheli adliyede!
- 11:48Bodrum'da kaza sonrası gözyaşları sel oldu
- 11:38Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri cep yakacak: 1 Temmuz'dan itibaren zamlı tarife!
- 11:28Gaziantep'te dolu yağışı sonrası araçlar sanayide onarılıyor
- 11:18Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol'dan şok açıklama: Hürmüz Boğazı artık bir 'kırık vazo



