İran petrolü tükeniyor: 14 gün içinde kurtarma operasyonu şart!

ABD ambargosu İran'ı petrol üretimini durdurmaya zorladı. Rezervler kritik seviyede ve 14 gün içinde çözüm bulunmazsa kuyular kalıcı olarak kapanabilir.
İran, ABD'nin Hürmüz Boğazı'na yönelik uyguladığı ambargo nedeniyle petrol üretimini durdurmak zorunda kaldı. Bu durum, ülkenin petrol rezervlerini kritik seviyelere indirirken, kalıcı altyapı hasarını önlemek adına acil çözüm yolları aranıyor.
DEPOLAMA ALANLARI İÇİN SON ÇARELER
Wall Street Journal'ın raporlarına göre, Tahran yönetimi biriken petrolü muhafaza etmek için çaresizce terkedilmiş siloları ve hatta demirlemiş tanker gemilerini kullanmaya yönelmiş durumda. Ancak, bu geçici çözümler büyük riskler barındırıyor. Yeraltına pompalanan petrolün akışının tamamen kesilmesi halinde, kuyuların kalıcı olarak kapanması söz konusu. Bu kuyuları tekrar faaliyete geçirmek ise dudak uçuklatan bir maliyetle, her biri için yaklaşık 200 bin dolara mal oluyor.
İHRACAT KİLİTLENDİ, ÜRETİM DURMA NOKTASINDA
Hürmüz Boğazı'ndaki kilitlenme, İran'ın petrol ihracatını neredeyse imkansız hale getirmiş durumda. Üretimi sürdürebilmek için büyük bir çaba sarf eden ülke, dışarıya çıkaramadığı her varil petrolü bir şekilde depolamak zorunda kalıyor. Bu durum, yetkilileri alternatif ve yaratıcı çözümler bulmaya zorlarken, zamanın aleyhlerine işlediği de açıkça görülüyor. Eğer kısa süre içinde bir çözüm bulunamazsa, İran'ın petrol endüstrisi için karanlık bir tablo çiziliyor.
- 08:39Hindistan'da havacılık krizi: Uçuşlar durma noktasına geldi
- 08:30Altın yatırımcıları dikkat: Kritik eşik açıklandı, trend bozulabilir mi?
- 08:19Geely, otomotiv pazarında hibrit stratejiyle rakiplerini geride bırakıyor
- 08:09Borç yapılandırmasında SON GÜN: Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcu olanlar dikkat!
- 07:57İskoçya'da 280 yıllık 'canlı bomba' dehşeti: Culloden Savaşı'nın ürkütücü mirası gün yüzüne çıktı





