İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile müzakere yok, savaşın sona ermesini istiyoruz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile müzakere olmadığını ve savaşın sona ermesini istediklerini belirtti. Hürmüz Boğazı'ndaki geçişlerle ilgili de açıklamalar yaptı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran basınına önemli açıklamalarda bulundu. Müzakere iddialarını değerlendiren Arakçi, ‘Mesajlar yoluyla bazı fikirler söz konusu oldu ve bunlar üst makamlara iletildi. Gerek görülmesi halinde pozisyon alınır ve bu üst düzey yetkililerce açıklanır. Şu anki siyasetimiz ülkeyi savunmaya devam etmektir ve ABD ile müzakere yok’ ifadelerini kullandı.
SAVAŞIN SONA ERMESİ İSTENİYOR
Arakçi, ateşkes değil, savaşın sona ermesini istediklerini vurgulayarak, ‘Bazı ülkelerin dışişleri bakanları ve liderleri telefonla ateşkes için öneride bulundular, tavrımızı bu görüşmelerde de ilettik’ dedi. Bu açıklamalar, İran'ın savaş durumunu sona erdirmek için daha fazla çaba sarf ettiğini gösteriyor.
HÜRMÜZ BOĞAZI AÇIKLAMALARI
Hürmüz Boğazı'ndan geçişlerle ilgili de yorumda bulunan Arakçi, ‘Silahlı Kuvvetlerin Hürmüz Boğazı’na girmesi halinde gerilimin artacağı hususunda tüm ülkeleri uyardık. Hürmüz Boğazı bizim kara sularımızda bulunuyor ve bizim hakimiyetimizde. Ayrıca bize göre kapalı değil, sadece düşmana ve onlarla bağlantılı olanlara kapalı’ şeklinde konuştu. Şu an itibarıyla sadece belirli ülkelerin gemilerinin geçişine izin verildiğini belirten Arakçi, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Afganistan ve Suudi Arabistan’a da ülke dışında mahsur kalan İranlı hacılara yardımcı oldukları için teşekkür etti.
- 10:16Bayraklı'da suyun kaderi değişiyor: 35 kilometrelik dev altyapı hamlesi
- 10:07İzmir'de düzensiz göçmen operasyonu: 43 kişi yakalandı
- 09:57Ege'nin gizemli dünyasında 8 yeni örümcek türüyle tanışın
- 09:46Nazilli Kahveciler Odası Başkanı Birol Şenkal, yağ aldırma ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
- 09:37Sanayinin geleceği yeşeriyor: BEBKA ve OSB'den iddialı iş birliği





