İran'dan BAE'ye füze saldırısı: Sanayi tesisi vuruldu, çalışanlar yaralandı

İran'ın BAE'deki sanayi tesisine yönelik füze ve İHA saldırısı sonucu EGA'nın Et-Tavila tesisinde hasar oluştu, bazı çalışanlar yaralandı. BAE, saldırıları engellemeye çalışırken yaralı sayısı 6'ya yükseldi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Emirates Global Aluminium (EGA) şirketi, İran'ın Halife Ekonomik Bölgesi'ne düzenlediği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarında Et-Tavila tesisinin hasar gördüğünü duyurdu.
TESİSTE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Şirketten yapılan açıklamada, saldırılar sonucu tesiste meydana gelen hasarın boyutuna ilişkin değerlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Saldırılarda şirket çalışanlarından bazılarının hafif ve orta derecede yaralandığı, ancak ağır yaralanma vakası yaşanmadığı ifade edildi. Tavila tesisinin, 2025 yılı itibarıyla yılda 1,6 milyon ton dökme alüminyum üretme kapasitesine sahip olduğu belirtildi. EGA'nın küresel ölçekteki tesislerinde önemli miktarda ürün stoku bulunduğu ve bölgedeki çatışmaların başlangıcından bu yana deniz yoluyla sevkıyatların sürdüğü de aktarıldı.
ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİ
EGA Üst Yöneticisi (CEO) Abdunnasır bin Kelban, çalışanların güvenlik ve emniyetinin her zaman en önemli öncelikleri olmaya devam edeceğini vurguladı. Öte yandan, BAE makamları sabah saatlerinde başkent Abu Dabi'ye atılan bir balistik füzenin imhası sırasında düşen şarapnel parçaları nedeniyle üçüncü kez yangın çıktığını ve olaydaki yaralı sayısının 6'ya yükseldiğini bildirmişti. Abu Dabi Hükümeti Medya Ofisi, hava savunma sistemleri tarafından engellenen füzenin Abu Dabi Halife Ekonomik Bölgesi'nde (KEZAD) Hindistan uyruklu 5 kişi ile Pakistan uyruklu bir kişinin yaralanmasına yol açtığını belirtti. KEZAD yakınlarında düşen şarapnel parçaları nedeniyle üçüncü bir noktada çıkan yangınların kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
- 18:47Gaziantep'te taziye evi temeli atıldı: Hayırseverlik ruhu sahnede
- 18:38Denizli'de fırtına ve şiddetli yağış için sarı kodlu uyarı yapıldı
- 18:29Maden işçileri alacakları için isyanda: Tavşanlı'da tansiyon yükseldi
- 18:19Bilecik'te su verimliliği için önemli toplantı yapıldı
- 18:08Gram altının mayıs ayı zirvesi belli oldu: İşte o rakam!





