• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 21 Ağustos 2026 22:36

İran Cumhurbaşkanı, savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti

İran Cumhurbaşkanı, savaşın sona ermesi gerektiğini belirtti
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, savaşın sona ermesi gerektiğini belirterek, ABD ile olan gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu ve birlik mesajı verdi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'da İslam Tabipler Birliği'nin Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD ile yaşanan gerilim ve savaş riskine dair önemli ifadelerde bulundu.

Savaş kaçınılmaz değil

Pezeşkiyan, savaşın sürdürülmesinin zorunlu olmadığını vurguladı ve ülkenin gücünü koruyarak çatışmanın sonlandırılması gerektiğini savundu. "Güç ve itibar sahibi olduğumuz bir dönemde savaşı bitirmemiz daha iyi" ifadesini kullandı.

Birlik mesajı

Cumhurbaşkanı, bu durumun ülkenin olası saldırılara karşı geri adım atacağı anlamına gelmediğini belirtirken, “Zorbalık karşısında başımızı eğmeyeceğiz. Son nefesimize kadar direneceğiz” dedi. Ayrıca, ABD ile Pakistan aracılığıyla imzalanan ve uygulanmayan mutabakat metninin İran için onurlu olduğunu ifade etti.