• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 12 Eylül 2026 03:19

İngiltere'de dev alkol üreticisi grevle sarsılıyor

İngiltere'de dev alkol üreticisi grevle sarsılıyor
İngiltere'de alkol devi Diageo'nun fabrikasında yaklaşık 100 işçi greve hazırlanıyor. İşten çıkarmalar ve çalışma koşullarını protesto eden sendika, popüler içkilerin raflarda bulunamayabileceği uyarısı yaptı. Şirket acil durum planları dev

İngiltere'de alkollü içecek sektöründe büyük bir grev tehdidi yaşanıyor. Küresel içki devi Diageo'nun İskoçya'daki Cameronbridge Damıtımevi'nde yaklaşık 100 işçinin eylem hazırlığı, ülkede popüler içkilere erişimde ciddi bir tedarik krizini tetikleyebilir. Unite sendikası, işten çıkarmalar, yetersiz ücretler ve zorlu çalışma koşullarını protesto eden işçiler adına, tüketicilerin en sevdiği ürünleri market raflarında bulamayabileceği uyarısında bulundu.

Fabrikada üretimin tamamen durması bekleniyor

Diageo'nun portföyünde Johnnie Walker, Guinness ve Smirnoff gibi dünya çapında 200'den fazla markanın üretimi yapılıyor. Şirketin yüksek kâr rakamlarına ulaşmasına rağmen, yeniden yapılanma bahanesiyle işçi çıkarması eylemlerin ana nedeni olarak gösteriliyor. Sendika yetkilileri, şirketin çalışanlar pahasına kârını artırmaya çalıştığını ve taleplerinin karşılanmaması halinde fabrikanın tamamen duracağını belirtti.

Şirket acil durum planları geliştiriyor

Unite Genel Sekreteri Sharon Graham, Diageo'nun tavrını sert bir dille eleştirerek grevin yakın olduğunu ifade etti. Diageo ise oylama sonucundan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, üretimi ve tedarik zincirini korumak adına acil durum planlarının uygulamaya konulduğunu açıkladı. Şirket yetkilileri, pazar rekabetini sürdürmek için bu adımların gerekli olduğunu savunurken, tüketiciler olası ürün kıtlığı endişesi taşıyor.