Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlı Süleymaniye kentine 2 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiği, İHAların düşürüldüğü ve saldırıda can kaybı yaşanmadığı açıklandı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlı Süleymaniye kenti gece saatlerinde 2 İHA ile hedef alındı. IKBY Güvenlik Teşkilatı Sözcüsü Albay Selam Abdülhalik yaptığı açıklamada, İHAların Süleymaniyenin kuzeybatısındaki Tasluca ilçesi yakınlarında düşürüldüğünü, olayda can kaybı yaşanmadığını belirtti. Güvenlik ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirten Abdulhalik, gerekli incelemelerin başlatıldığını ifade etti.
Düşen İHAların menşei ya da hedefi hakkında bilgi ise paylaşılmadı. Görgü tanıkları, 2 İHA düşürüldüğü sırada şiddetli patlama sesleri duyulduğunu belirttiler.
Geçtiğimiz günlerde Kerkük Uluslararası Havalimanı, Selahaddin vilayetindeki Beyci Petrol Rafinerisi ve Duhok ilinin Zaho ilçesindeki bir sığınmacı kampı da saldırıların hedefi olmuştu.
ASAYİŞ
Yayınlanma : 02 Temmuz 2025 10:04
IKBYnin Süleymaniye kentine 2 İHAlı saldırı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bağlı Süleymaniye kentine 2 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiği, İHAların düşürüldüğü ve saldırıd
- 21:13Semih İğdigül, sokak hayvanları için merhamet çağrısında bulundu
- 21:04Özdemir, muhtarlar günü nedeniyle Bandırmalı muhtarlarla yemekte buluştu
- 20:55Ordu'ya yeni çekim merkezi için çalışmalar sürüyor
- 20:43Muş Şehir Stadyumu'nda 88.5 milyon TL'lik yenileme tamamlandı
- 20:34Kadın üreticilere iklim değişikliği eğitimi verildi




