• satrroıad dörüm
HABERDE İNSAN
Yayınlanma : 12 Temmuz 2026 15:12
Düzenleme : 12 Temmuz 2026 15:29

Hüseyin Sağkal’ın Geleneksel Aşure Hayrı Yoğun Katılımla Gerçekleşti: “Birlik ve Kardeşliğimizi Paylaşıyoruz”

Hüseyin Sağkal’ın Geleneksel Aşure Hayrı Yoğun Katılımla Gerçekleşti: “Birlik ve Kardeşliğimizi Paylaşıyoruz”

BODRUM – CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağkal’ın her yıl Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel olarak düzenlediği aşure hayrı, bu yıl da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı etkinlikte yüzlerce vatandaşa aşure ikram edildi.


 

 

 

Kazanın başına geçen Hüseyin Sağkal, davetlilerle tek tek ilgilenerek vatandaşlara aşure dağıttı. Farklı yaş gruplarından çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik, samimi görüntülere sahne olurken birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

Muharrem ayının manevi atmosferini yaşatmayı amaçlayan etkinlikte, aşurenin sadece bir tatlı değil; paylaşmanın, hoşgörünün ve toplumsal dayanışmanın simgesi olduğuna dikkat çekildi. Bodrum’da Muharrem ayı boyunca çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından da benzer aşure programları düzenleniyor.  

Etkinliğe katılan vatandaşlar, yıllardır sürdürülen geleneğin devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Hüseyin Sağkal’a teşekkür etti.


Hüseyin Sağkal’dan Anlamlı Mesaj

 

Etkinlikte konuşan CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağkal ise şu ifadeleri kullandı:

“Aşure; farklılıklarımızın bir araya geldiğinde nasıl büyük bir zenginliğe dönüştüğünün en güzel simgesidir. Muharrem ayının bizlere hatırlattığı sabır, paylaşma, dayanışma ve kardeşlik değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Aynı sofranın etrafında buluşmak, aynı lokmayı paylaşmak toplumsal birlikteliğimizi güçlendiriyor. Bu güzel günde bizlerle olan tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyor, tuttuğumuz oruçların ve paylaştığımız lokmaların kabul olmasını diliyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun.”