Honda'dan şok karar: Güney Kore'den çekiliyor, otomobil satışı son buluyor

Honda, Güney Kore'deki otomobil satışlarını 2026 sonunda durduruyor. Şirket, servis hizmetlerini sürdürecek ve motosiklet pazarına odaklanacak.
Japon otomotiv devi Honda, Güney Kore pazarındaki 23 yıllık faaliyetine 2026 yılı sonunda son verme kararı aldı. Bu beklenmedik hamle, sektörde önemli yankı uyandırdı.
PAZAR KOŞULLARI VE REKABET ETKİLİ OLDU
Honda Korea CEO'su Lee Ji-hong, aldığı kararın ardında değişen pazar dinamikleri, kur dalgalanmaları ve küresel rekabetin yattığını belirtti. Sektör çevreleri ise özellikle Çinli markaların artan pazar payının bu kararda etkili olduğunu dile getiriyor.
HİZMETLER DEVAM EDECEK, MOTOSİKLETE ODAKLANILACAK
Honda, otomobil satışlarını durduracak olmasına rağmen mevcut müşterileri için servis ve destek hizmetlerini sürdüreceğini taahhüt etti. Öte yandan, marka Güney Kore'deki gücünü artırdığı motosiklet segmentine daha fazla odaklanmayı planlıyor. Honda'nın Güney Kore serüveni 2001'de motosikletle başlamış, 2003'te otomobil bölümü kurulmuştu. Marka, bugüne dek ülkede yaklaşık 108.600 otomobil satarken, motosiklet pazarında 420.600 adetlik satışla büyük başarı yakaladı.
- 07:03Kuraklığa karşı buzdan kuleler: Doğanın gücüyle su sorununa yaratıcı çözüm
- 06:53Kondyor Masifi'nde sır perdeleri aralanıyor: Bilim insanları dev yapının kökenini araştırıyor
- 06:43Güneşsiz gecelerde bile elektrik üretecek: 'Ay paneli' teknolojisiyle enerji devrimi yolda
- 06:33Ölen babasına dört yıl boyunca mesaj atan genç kadın, beklenmedik bir cevap aldı
- 06:23Gökdelen boyunda vinç: 200 arabayı havada tutabilen devasa makine tanıtıldı





