ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Mart 2026 04:51

Hatay'da yangın: 50 yıllık hatıralar alevlere teslim oldu

Hatay'da yangın: 50 yıllık hatıralar alevlere teslim oldu
Hatay'da bir evde çıkan yangında, 50 yıllık hatıralar alevlere teslim oldu. Yangının kömür sobasından kaynaklandığı düşünülüyor, can kaybı yok.
Hatay'da yangın: 50 yıllık hatıralar alevlere teslim oldu

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Madenli Mahallesi'nde meydana gelen yangında, 50 yıldır yaşadıkları ev alevlere teslim oldu. Yangının, kömür sobasından kaynaklandığı düşünülüyor. Yusuf ve Semiha Delik çiftine ait müstakil ev, çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine yapılan ihbarla gelen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilerek kontrol altına alındı.

sempati mobilya

CAN KAYBI YOK, MADDESEL HASAR VAR

Yangın sırasında can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, evde büyük maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldığı öğrenildi. Delik ailesi, evde hiçbir eşyanın kurtulamadığını ve 50 yıllık hatıralarının yandığını belirtti.

AİLE, YILLARCA EMEK VERDİ

Yaşananları anlatan Gül Delik, yangının kömür sobasından kaynaklandığını tahmin ettiklerini ifade etti. Annesinin mutfakta yemek hazırlamak isterken yangını fark ettiğini belirten Delik, "Annem dışarı çıkıp yardım istemiş. Ancak alevler çok yükselmişti. İçeride eski eşyalar vardı ve hepsi yandı. Ama anne ve babam sağ, bu en önemli şey" dedi.