ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Mart 2026 07:03

Hatay'da iş kazası: Tır lastiği patladı, işçi hayatını kaybetti

Hatay'da iş kazası: Tır lastiği patladı, işçi hayatını kaybetti
Hatay'da bir dorse imalat atölyesinde tır lastiğinin patlaması sonucu jantın isabet etmesiyle bir işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Hatay'da iş kazası: Tır lastiği patladı, işçi hayatını kaybetti

Hatay'ın Payas ilçesinde bir dorse imalat atölyesinde trajik bir iş kazası meydana geldi. Burada çalışan 35 yaşındaki yabancı uyruklu işçi Mahmut Arata, hava bastığı tır lastiğinin patlaması sonucu fırlayan jantın isabet etmesiyle ağır yaralandı.

sempati mobilya

OLAY YERİNE HIZLA MÜDAHALE

Patlama sesini duyan diğer işçiler durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Arata'ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Payas Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen işçi kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın ardından, iş kazasıyla ilgili olarak inceleme başlatıldığı belirtildi. Yetkililerin, benzer kazaların önüne geçmek için gerekli önlemleri alacağı ifade edildi.