• satrıda dörüm bayram
EKONOMİ
Yayınlanma : 05 Haziran 2026 18:19

Hasanağa enginarı hasat programı, Bursa'da coşkuyla kutlandı

Hasanağa enginarı hasat programı, Bursa'da coşkuyla kutlandı
Bursa'da gerçekleştirilen Hasanağa Enginarı Hasat Programı, yerli üretimi ve gastronomi değerlerini ön plana çıkardı. Etkinlikte enginar yemekleri ikram edildi ve hasat yapıldı.
Hasanağa enginarı hasat programı, Bursa'da coşkuyla kutlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Hasanağa Enginarı Hasat Programı", yerli üretimin ve lezzetin tanıtımını amaçladı.

sempati mobilya

Hasanağa enginarı hasat programı, Bursa\

HASAT ETKİNLİĞİ KARAĞOLAN'DA GERÇEKLEŞTİ

Etkinlik, Karaoğlan ve Doğancı mahallelerindeki enginar tarlalarında yapıldı. Öncesinde Karaoğlan Mahallesi Köy Meydanı’nda enginardan yapılan çeşitli yemeklerin ikram edildiği bir program düzenlendi. BURFAŞ tarafından hazırlanan enginarlı ve sebzeli pirinç pilavı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Daha sonra, enginar bahçesine geçilerek hasat işlemi gerçekleştirildi. Törende Bursa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Serkan Teke, Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ergün Kısa ve birçok davetli yer aldı.

Hasanağa enginarı hasat programı, Bursa\

BURSA, ENGİNARDA İLK SIRAYA YÜKSELEBİLİR

Ceylan, Hasanağa Enginarı’nın Bursa’nın marka ürünlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Hedefimiz Bursa’nın İzmir’i geçerek enginar üretiminde ülkenin ilk sırasına yerleşmesi" dedi. Bursa’da 8 bin dekarlık alanda enginar yetiştirildiğini belirten Ceylan, "Üretimi yapan cefakar çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Enginar, sağlık demektir" ifadesini kullandı. Ayrıca, 18-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali’nin, Bursa’nın coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak için önemli bir fırsat olacağını belirtti. Enginarın sağlık açısından son yıllarda oldukça talep gördüğünü ifade eden yetkililer, Bursa’nın iklim koşullarının enginar üretimi için elverişli olduğunu aktardı. 2025 yılı TÜİK verilerine göre, Bursa’da yaklaşık 7 bin 531 dekar alanda 9 bin 778 ton enginar yetiştirildiği belirtilirken, bu alanda Bursa’nın İzmir’in ardından ikinci sırada olduğu kaydedildi.