Gürsu'da orman yangını: Yeşil alanlar küle döndü

Bursa'nın Gürsu ilçesinde çıkan ve dört gündür süren orman yangını sonrası, dron görüntülerinde yemyeşil alanların küle döndüğü görüldü; Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yaşanan felaketin büyüklüğünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.Gürsu'da orman yangını: Yeşil alanlar küle döndü
Bursa'nın Gürsu ilçesinde çıkan ve tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak değerlendirilen orman yangını, ardından ortaya çıkan manzaralarla yürekleri burktu. Dron ile çekilen görüntüler, yemyeşil ormanlık alanın küle dönmüş halini gözler önüne serdi. Bölgede dört gündür devam eden söndürme çalışmalarının son aşamasına gelindi ve Gürsu ile Kestel'de soğutma çalışmaları sürüyor.

YANGININ YIKICI ETKİLERİ
Gürsu'da dört gündür süren ve güçlükle kontrol altına alınan yangının havadan çekilen görüntüleri, Katırlı Dağı eteklerinin kapkara olduğunu ve yeşil alanların küle döndüğünü gösteriyor. Özellikle İğdir Mahallesi sınırlarındaki Gürsu Belediyesi Mesire Alanı ve Hayvan Bakım Rehabilitasyon Merkezi, yangın sırasında büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

GÜRSÜ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Tarihinin en büyük felaketiyle mücadele eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 'Gün aydınlandığında yaşadığımız felaketin büyüklüğünü bir kez daha görmüş olduk. Ciğerlerimiz yandı. Çok üzgünüz. Bu acıyı anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalıyor.' dedi.
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı



