Gürer: Türkiye'de 50 milyon kişi sağlıklı beslenemiyor

Gürer, Türkiye'de 50 milyon kişinin sağlıklı beslenemediğini ve açlık ile yoksulluk sınırlarının hızla yükseldiğini açıkladı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki açlık ve yoksulluk sorunlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Açlık ve yoksulluk sınırı alarm veriyor
Gürer, Türkiye'nin nüfusunun 86 milyon 920 bin olduğunu belirterek, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması yani açlık sınırının 32 bin 793 liraya yükseldiğini ifade etti. Aynı zamanda, tüm temel harcamalar için gerekli olan yoksulluk sınırının 106 bin 817 lira olduğunu vurguladı. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyetinin ise 42 bin 585 lira olduğunu açıkladı.
Mutfak enflasyonu ve sosyal yardımlar
Gürer, mutfak enflasyonunun aylık yüzde 1,32, yıllık ortalama ise yüzde 39,30 seviyelerinde olduğunu belirtti. Bu enflasyonun savaş sonrası daha da artacağına dikkat çekti. Ülkede emekli, asgari ücretli ve sosyal yardım alanlarla birlikte yaklaşık 50 milyon kişinin sağlıklı beslenme imkanına sahip olmadığını ifade etti. Gürer, ayrıca sosyal yardımlara dair veriler de paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verilerine göre 4 milyon haneye sosyal yardım yapıldığını, belediye yardımlarıyla birlikte yaklaşık 20 milyon kişinin sosyal yardıma muhtaç olduğunu belirtti. Yoksulluğun, hastalıkları, üretim kaybını, verimsizliği ve ruhsal sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.
- 06:13Emekliler adliyelerde: 1 milyon imza hedefiyle büyük buluşma!
- 06:03Ödüllü iş insanı dolandırıcılıktan tutuklandı
- 05:52Milyarlarca ceza kesildi, cebine giren para azaldı: Tahsilat oranları neden düştü?
- 05:42Yoksulun borç faizi silinmeli, zenginlere muafiyet mi?
- 05:32Bayramda memlekete kaçış, dudak uçuklatan bilet fiyatlarıyla imkansız hale geldi





