Grönland Başbakanı Nielsen: Grönland, ABD’ye ait olmayacak

Grönland Başbakanı Nielsen, Grönland'ın ABD’ye ait olmayacağı ve ABD’nin bir parçası olmayacağı konusunda kesin bir mesaj verdi.
Grönland Başbakanı Jens-Frederik Nielsen, Grönland'ın ABD’ye ait olmayacağına dair net bir açıklama yaptı. Nielsen, 'Grönland’ı ABD idare etmeyecek ve ABD’nin bir parçası olmayacak' dedi.
İKİ BAŞBAKAN ORTAK AÇIKLAMADA BULUNDU
Nielsen, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile birlikte Kopenhag'daki başbakanlık binasında düzenledikleri basın toplantısında, yarın Beyaz Saray’da gerçekleşecek Grönland toplantısına dair bilgiler paylaştı. Frederiksen, ABD’nin son dönemdeki tavırlarına dikkat çekerek, 'Biz diyalog ve işbirliği arayışı içindeyiz. Çatışma istemiyoruz. Ancak mesajımız net, Grönland satılık değil' ifadelerini kullandı.
GRÖNLAND’IN AİDİYETİ
Nielsen, Grönland’ın Avrupa ve transatlantik çevreye güçlü bir aidiyeti olduğunu fakat bunun yalnızca Danimarka’ya bağlı özerk bir yapı çerçevesinde mümkün olabileceğini vurguladı. 'Eğer ABD ile Danimarka arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsak, ABD’yi değil Danimarka’yı seçiyoruz. NATO’yu, Danimarka’yı ve AB’yi seçiyoruz' dedi.
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu
- 10:14Peru'da Dağa Kazınmış 5 Bin Delik: İnka Muhasebe Sırrı Çözülüyor!
- 10:07Dipsizgöl'ün renk değişimi, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı
- 09:58Ajan filmlerinin efsanevi uydu telefonu Aydın'da yeniden canlandı!






