GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Kasım 2025 23:51

Gökçeada'da şok denetim: Bozuk et ve sütler imha edildi

Gökçeada'da şok denetim: Bozuk et ve sütler imha edildi
Gökçeada'da gerçekleştirilen denetimde hijyen ihlalleri tespit edildi ve bozuk et ile sütler imha edildi. İşletme mühürlendi.
Gökçeada'da şok denetim: Bozuk et ve sütler imha edildi

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yapılan bir denetim, sağlık açısından son derece tehlikeli hijyen ihlallerini gün yüzüne çıkardı. Bir şarküteri işletmesinde gerçekleştirilen kontroller, mide bulandırıcı manzaralarla doluydu ve tehlikeli ürünlere el konuldu.

teknik yapı

BOZULMUŞ ÜRÜNLER VE HİJYEN SORUNLARI

Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, et ve süt ürünleri satan bir şarküteride yaptıkları denetimde, ürünlerin uygun şartlarda saklanmadığını ve bu nedenle bozulduğunu tespit etti. Ayrıca, son tüketim tarihi geçmiş gıda maddelerine de rastlandı ve işletmenin hijyen koşullarının yetersiz olduğu belirlendi.

İMHA EDİLEN ÜRÜNLERİN MİKTARI

Denetim sonucunda bozuk olan ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu. İşletme, faaliyetlerine son verilerek mühürlendi. Toplamda, 840 kilogram kanatlı eti, bin 169 kilogram kırmızı et ve 112,5 litre süt imha edildi.