Gazze'ye havadan yardım: Almanya, Fransa ve Ürdün ortak operasyon gerçekleştirdi

Almanya, Fransa ve Ürdün, açlık krizi yaşayan Gazze'ye havadan 14 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı. Yardımların, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki insani krize yönelik ortak bir girişim olduğu belirtiliyor.
Almanya, Fransa ve Ürdün, Gazze'deki açlık krizine karşı ortak bir operasyon düzenleyerek 34 paletlik, yaklaşık 14 tonluk yardım malzemesini havadan ulaştırdı.

HAVADAN GIDA VE İLAÇ YARDIMI
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, açlık sorununun silah olarak kullanıldığı belirtiliyor. Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ürdün Haşimi Hayır Kurumu (JHCO) tarafından sağlanan yardım malzemelerinin, iki hava operasyonu ile bölgeye ulaştırıldığı duyuruldu. Yardım paketlerinde ağırlıklı olarak gıda, ilaç ve süt tozu bulunuyor.
Bakan Pistorius'tan Açıklama
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, yiyecek ve ilaç sıkıntısı yaşayan çok sayıda Filistinlinin, aralarında çocukların da bulunduğu, hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirtti. Pistorius, havadan yapılan yardımların halkın ihtiyaçlarının sadece küçük bir kısmını karşılayabileceğini vurgulayarak, İsrail'den Gazze halkı için kapsamlı insani yardım sağlamasını istedi. Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ise, havadan yapılan yardımların karadan ulaştırılan yardımların yerini tutamayacağını belirterek, İsrail hükümetine Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım kuruluşlarının güvenli erişim ve dağıtım sağlaması çağrısında bulundu. Uçuş takip sitesi Flightradar24 verilerine göre, Cuma öğleden sonra Almanya Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki A400M nakliye uçağı, Fransız ve İspanyol uçaklarıyla birlikte Gazze'ye yardım malzemesi bıraktı ve Ürdün'e geri döndü.
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!
- 07:28Bafra'da motosiklet kazası: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor



