Gaziantep'te sıcak hava uyarısı: Sokak hayvanları için bir kap su bırakın

Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaşlardan yardım istedi. Belediye ayrıca ilçeye çok sayıda hayvan barınağı ve sulama alanı yerleştirdi.
Gaziantep'te etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşlara sokak hayvanları için yardım çağrısında bulundu. Tahmazoğlu, sıcakların hayvanları olumsuz etkilediğini belirterek, mama ve su ihtiyaçlarının karşılanması için duyarlılık istedi.

SICAK HAVALAR HAYVANLARI ETKİLİYOR
Başkan Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, 'Havalar çok sıcak seyrediyor. Bu durumdan biz insanlar ne kadar çok etkileniyorsak diğer canlılar da olumsuz yönde etkileniyor. Özellikle su ihtiyacı çok önemli. Bundan dolayı evlerimizin önüne bir kap içinde su bırakırsak, buradan onlarca hayvan faydalanabilir. Aynı zamanda biraz yemek veya mama koyarak sokak hayvanları için büyük bir iyilikte bulunabilirsiniz. Bu yaz gününde havalar çok sıcak, susuz en fazla 1-2 gün dayanabiliyorlar. Bu konuda halkımızdan duyarlılık göstermelerini istiyoruz. Tüm halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz' dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN DESTEK
Şahinbey Belediyesi, sokak hayvanlarının zor durumda kalmaması için ilçenin çeşitli noktalarına 109 adet kedi evi, 20 adet kuş yemliği, 192 adet kuş yuvası, 29 adet köpek kulübesi ve 26 çift kedi suluk ve yemliği yerleştirdi.
- 08:58İran petrolüne ABD'den şok karar: Satış izni uzatılmıyor!
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı



