Gaziantep'te 9. Hemşehri Dernekleri Festivali sona erdi

Gaziantep'te düzenlenen 9. Hemşehri Dernekleri Festivali sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin kapanışında Gaziantep modelini ve kentteki kültürel zenginliği vurguladı.Gaziantep'te 9. Hemşehri Dernekleri Festivali sona erdi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 9. Hemşehri Dernekleri Festivali ve Yurt Dışı Türkler ve Dernekleri ile Yöresel Kültürler Buluşması sona erdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen hemşeriler, kültürel değerlerini sergileme fırsatı buldu. Festival, kentlilik bilincini güçlendirmeyi ve toplumsal dayanışmayı artırmayı amaçladı. 65 standın yer aldığı festival, yoğun ilgiyle karşılandı.

FİDAN DİKİMİYLE ÇEVREYE KATKI
Festivalin kapanış programı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığı'nın hazırladığı bir kısa film gösterimiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi, dernekler adına fidan dikimi gerçekleştirerek çevreye ve geleceğe yatırım yaptı. Program sonunda dernek başkanlarına, dikilen fidanlara ilişkin ağaç dikim belgeleri verildi.

GAZİANTEP MODELİ VURGUSU
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kapanış konuşmasında Gaziantep'in kültürel zenginliğini ve birlikte çalışma modelini övdü. 'Gaziantep Modeli, birlikte rahmet var anlayışıyla büyüyen, çalışmayı ve dayanışmayı esas alan bir modeldir' diyen Şahin, kentin mozaiğinin çeşitliliği ve uyumunu vurguladı. Festivalde oluşan sinerjiyi ve kardeşlik kültürünü güçlendiren etkinliğin her yıl büyüyeceğini belirtti. Aşureye benzettiği festivalin farklı kültürleri bir araya getirdiğini ve şehre katkı sunduğunu ifade etti. Gaziantep modelinin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini dile getirdi. Birlikte yapılan her çalışmanın kardeşlik inşa ettiğini vurguladı ve dernek temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da



