Gazetecilik mesleği ve dijitalleşme Kırşehir'de masaya yatırıldı

Gazeteci Burcu Öztürk, Kırşehir'de medyanın dijitalleşmesi ve Vilayet Gazetesi'nin tarihi önemi hakkında bilgi verdi.
Kırşehir'de Türk Ocakları tarafından organize edilen 'Ocak Başı Sohbetleri' programına konuk olan gazeteci Burcu Öztürk, gazetecilik mesleğinin güncel durumu ve Kırşehir özelinde medyanın dijitalleşme süreci hakkında önemli bilgiler paylaştı.
GAZETECİLİĞİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ
Öztürk, konuşmasında mesleğin değişen dinamiklerine vurgu yaparak, yerel medyanın dijital platformlara entegrasyonunun gerekliliğini altını çizdi. Kırşehir'deki medya sektöründe yaşanan dönüşümün, haberlerin daha hızlı ve geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağladığını belirtti.
TARİHİ BİR GAZETE VİLAYET GAZETESİ
Burcu Öztürk, sohbetinde Kırşehir'in ilk gazetesi olan Vilayet Gazetesi'nin tarihi önemine de değindi. Gazetenin arşivleri üzerinde yaptığı incelemelerden bahseden Öztürk, geçmiş dönemlere ait gazetelerin günümüze sınırlı sayıda ulaşabildiğini ifade etti. Program, dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi






