ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Haziran 2026 12:03

Filyos Çayı’nda kaybolan CHP'li Mustafa Erten'in cansız bedenine ulaşıldı

Filyos Çayı’nda kaybolan CHP'li Mustafa Erten'in cansız bedenine ulaşıldı
Mustafa Erten, Filyos Çayı'na düşerek kayboldu, cansız bedenine 11 saat süren arama çalışmalarının ardından ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Filyos Çayı’nda kaybolan CHP'li Mustafa Erten'in cansız bedenine ulaşıldı

Karabük'te Filyos Çayı'na düşerek akıntıya kapılan CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten'in cansız bedenine, yaklaşık 11 saat süren arama çalışmalarının ardından ulaşıldı.

sempati mobilya

Filyos Çayı’nda kaybolan CHP\

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, 72 yaşındaki Mustafa Erten, Yenice ilçesi istikametinden dönerken arkadaşlarıyla birlikte mola verdi. Tuvalet ihtiyacını gidermek için araçtan indiği sırada dengesini kaybederek yaklaşık 20 metrelik yükseklikten Filyos Çayı'na düştü. Akıntıya kapılan Erten, gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayrıca, Zonguldak'tan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve su altı polis dalgıç ekipleri de arama çalışmalarına destek verdi.

Filyos Çayı’nda kaybolan CHP\

Arama Çalışmaları ve Sonuç

Gece boyunca devam eden çalışmalarda, termal kameralar ve çeşitli teknik ekipmanlar kullanılarak çay ve çevresinde arama yapıldı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda, Mustafa Erten'in cansız bedeni olaydan yaklaşık 11 saat sonra baraj kapağı bölgesinde bulundu. Sudan çıkarılan cenaze, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Karabük Valisi Oktay Çağatay ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökçek de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti ve Erten’in yakınlarına başsağlığı diledi. CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, yaşanan olayı büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, “Bizim için çok değerli bir arkadaşımızdı ve senelerin partilisi. Merkez ilçe başkanlığını yaptı ve şu anda örgütlerden sorumlu il başkan yardımcımızdı. Çok üzücü bir olay” dedi.