Filistin'de mağaza açan Türk tekstilci konkordato sürecine girdi

Kelebek Tekstil, Filistin'deki mağazası ile birlikte konkordato ilan etti. Şirket, sektördeki finansal zorluklar nedeniyle bu sürece girdi.
Türk tekstil sektöründe bir darbe daha yaşandı. Global bir Türk markası olma hedefiyle yola çıkan Kelebek Tekstil ve Kelebek Mağazacılık, önemli bir adım olan konkordato ilan etti. İstanbul 2. Asliye Mahkemesi tarafından verilen 3 aylık konkordato kararı, şirketin yaşadığı finansal zorlukları gözler önüne serdi.
Kelebek Tekstil’in geçmişi
1973 yılında kurulan Kelebek Tekstil, Veysi Gencer ve Hüseyin Gencer liderliğinde Perspective markasıyla perakende sektöründe rekabet etmeye başladı. Başarı hedefleri doğrultusunda sadece Türkiye’de değil, global ölçekte de tanınan bir marka olma yolunda önemli adımlar attı. Bugün 42 ülkede 100’ü aşkın satış noktasına ulaştılar. Ancak, büyüme planları beklenmedik bir şekilde sekteye uğradı.
Finansal darboğaz ve sektör sorunları
Kelebek Tekstil'in yaşadığı zorluklar, Türkiye'deki tekstil sektörünün genel durumunu da yansıtıyor. Maliyet artışları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, birçok üreticiyi zor durumda bıraktı. 2025 yılı itibarıyla Türkiye'de 300'den fazla tekstil firmasının konkordato ilan etmesi bekleniyor. Bu durum, sektördeki finansal sıkıntıların derinleştiğini gösteriyor.
- 08:31ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı: Engelli vatandaşlar için yeni fırsatlar
- 08:21Şok Değil, Yanlış Anlama! 'Kobra Murat' Gerçekten Yaşıyor, İşte Olayın Perde Arkası
- 08:11Hatay'da dramatik miras anlaşmazlığı: Yeğen, amcasının otomobilini yaktı
- 08:01Minik Serçe yeniden sahnede mi? Sezen Aksu'dan sevenlerini heyecanlandıran paylaşım
- 07:50Lufthansa, Orta Doğu gerilimi nedeniyle 20 bin uçuşunu iptal etti





