Doğanın sessiz sakinleri Mesudiye'de yeniden yuva kuruyor: Kızıl geyikler doğaya salındı

Samsun Kunduz Geyik Üretim İstasyonu'ndan Ordu Mesudiye'ye 16 kızıl geyik yerleştirildi. GPS takibiyle izlenen geyiklerin doğaya uyum süreçleri yakından takip ediliyor, biyolojik çeşitlilik korunuyor.Doğanın sessiz sakinleri Mesudiye'de yeniden yuva kuruyor: Kızıl geyikler doğaya salındı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün titiz çalışmalarıyla, Anadolu'nun kadim sakinlerinden kızıl geyikler, Ordu'nun Mesudiye ilçesi kırsalında yeni bir yaşama merhaba diyor.

NESLİNİN DEVAM ETMESİ İÇİN ÖZEL PROJE
Samsun Vezirköprü'deki Kunduz Geyik Üretim İstasyonu'ndan getirilen bu asil canlılar, bölgenin biyolojik çeşitliliğini zenginleştirmek ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlamak amacıyla doğaya salınıyor. Bu kapsamlı proje, 2025 yılında ilk etapta 4 kızıl geyikle başlamış ve şimdiye kadar toplamda 20 geyiğin Mesudiye'nin doğal alanlarına yerleştirilmesini içeriyor.

GPS TAKİBİYLE UYUM SÜRECİ İZLENİYOR
En son operasyonda, 6'sı erkek, 10'u dişi olmak üzere tam 16 kızıl geyik, Mesudiye'nin seçilmiş doğal yaşam alanlarına özenle yerleştirildi. Bu yerleştirmenin ardından geyiklerin yeni çevrelerine uyum süreçleri, özel olarak tasarlanmış GPS vericili tasmalar aracılığıyla yakından takip ediliyor. Yetkililer, bu takip sayesinde geyiklerin popülasyon gelişiminin ve habitat uyumunun düzenli olarak izleneceğini vurguluyor. Biyolojik çeşitliliğin korunması ve artırılmasına yönelik bu tür çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği de belirtildi.
- 18:02İran'dan ABD'ye rest: Müzakereler tıkandı, Trump çözümü bulmalı
- 17:52İzmir'deki havacılık festivalinde SOLOTÜRK rüzgarı estik
- 17:42Kardeş kavgası kanlı bitti: Bursa'da bıçaklar konuştu, iki yaralı
- 17:33Bursa'da tarihi çınar devrildi, faciadan dönüldü
- 17:23Gelişmekte olan ülkeler, enerji dönüşümünde ABD'yi solladı: Güneşin yükselişi





